ISSN 1338-032X

O zodpovednosti za stav mosta a možnostiach jeho opravy niektorí diskutujúci účelovo klamú

Vychádzajúc zo skúseností zbieraných v našom médiu prakticky 16 rokov si môžem dovoliť povedať, že napriek výraznému zvyšovaniu informovanosti čitateľov o mnohých dôležitých témach, časť z nich buď nie je schopná dôležité informácie vnímať v súvislostiach a kontexte vývoja problémov ktorých sa týkajú, prípadne si skôr prečítané informácie nepamätajú, alebo ich jednoducho ignorujú.

O uzatvorenom moste ponad železnicu sme toho v novinách napísali naozaj veľa a naše médium je jediné, ktoré sa problematike venuje viac-menej na dennej báze. Rovnako sme jediní, kto na skutočne vážny problém pri uzatvorení mosta upozorňoval dostatočne dopredu. Napriek tomu, že to nie je našou povinnosťou, zhruba rok a pol pred jeho predčasným uzatvorením sme intenzívne a cielene zhruba na mesačnej báze informovali Okresný úrad v Trnave a správcu mosta o sústavnom porušovaní zákazu prejazdu áut nad 3,5 tony cez most kamiónmi a v záujme predídenia predčasného uzatvorenia mostu sme požadovali osadenie mechanických zábran na všetkých príjazdoch na most. Našou snahou bolo predísť tomu, k čomu vzhľadom na ignoráciu upozornení a žiadostí došlo.

Naše médium ako prvé a jediné upozornilo občanov, vedenie mesta a „odborníkov“ na problematické obchádzky vytýčené pred uzatvorením mosta, na riziká spojené s bezpečnosťou premávky a na výrazné navýšenie nákladov spojených s obchádzkami pre značnú časť obyvateľov mesta.

Na stretnutí občanov s vedením mesta bola prezentovaná informácia jasne a zrozumiteľne dokazujúca nemožnosť zásahov súčasnej samosprávy do procesu povoľovania predmetnej stavby a jej realizácie. Možnosť reálne ovplyvniť spôsob výstavby, obchádzkové trasy a prípadnú realizáciu pre občanov výhodnejšieho a menej nákladného obchádzania mosta po jeho uzatvorení mala zmeškať / odignorovať / podceniť samospráva vedená bývalým primátorom mesta Tomčányim. Viac informácií nájdete vo videu a článku TU:

Ohľadom uzatvoreného mosta sa stretlo asi 80 občanov. Zástupca Slovenskej správy ciest však neprišiel

Napriek niekoľkokrát zverejneným informáciám, ešte aj dnes sa nájdu jednoduchí jedinci neschopní pochopiť fakty, alebo účelovo zavádzajúci verejnosť k téme mosta. Napríklad títo:


Manipulatívny článok … Áno za Kurbela sa ide rozoberať Milex no zavolať rovno Vatikán nech ho spravia svätým….

Ale to že za Kurbela tu stále nemáme opravený most to už nezapadá do kontextu. Jediný primátor za ktorého sa v takejto situácii stále nič nedeje.


Presne tak Názor


Keby demolíciu robí jedna miestna firma tak je tu milión fotiek… takto stačí jedna ilustračná… Ozaj a kedy sa začne búrať dominanta serede – neprejazdný most ? Nech sa aj tu blisne súčasné vedenie mesta


Ahoj dedo! Kto zastupuje občanov tejto žumpy menom Sereď? Tipnem si je to vedenie mesta? A kto iný má do toho stále špárať aby sa to s mostom niekam pohlo? Čo tam mam ist ja s transparentom alebo ty? Vybavíme asi vieš čo? Ale ked sa do toho oprie niekto kompetentný tak by teoreticky sa mohlo zacat nieco robit…mozno…asi… most sa týka mesta sereď bez ohľadu na to kto ho má spravovať alebo pod koho patrí chápeš? Asi nie , nevadí…
A teraz z druhého súdka ak by sa niečo pohlo s mostom ver tomu že fotiť sa budú všetci cucáci či už z mesta alebo ssc…


Vyhovarate sa tu ze most nie je mestsky, tak sa vas pytam a Milex je mestsky alebo sukromny? Najprv si zistite fakty a potom trepte hlupaci. Lebo sa stane ze zase ostanete na smiech :D.


Kurbela, šak postáv most o kúsok ďalej za seredske peňáze a potom ho predaj a daj do správy ssc. Ale už rob Neco Krista bendova. Boha po vojne postavili za pár dní most cez Dunaj alebo cez Váh z dreva a tu nevieme moderným spôsobom 2 roky postaviť most. Prijebaná sered


 

Z uvedeného a stále opakovaných klamstiev cielene vkladaných do diskusie sa dá usúdiť, že niekto nemá rád pripomínanie jeho vlastnej neschopnosti alebo cieleného ignorovania povinností konať v záujme dotknutých a poškodených občanov a obyvateľov mesta. V každom prípade, archív SeredOnline.sk je na informácie bohatý a stačí mať záujem si informácie dohľadať v záujme získania prehľadu v konkrétnej problematike.

Nateraz nie je jasné kedy začne búranie starého a výstavba nového mosta ponad železnicu v Seredi. Isté však je, že aj v prípade začiatku realizácie výstavby nového mosta v tomto roku, obchádzka pre dotknutých občanov a obyvateľov mesta zostane tvrdou realitou aj budúci rok.

  1. Niektorý to žiaľ nechápu,alebo nechcú pochopiť že mesto s mostom nič nemá ale že absolútne. Jasné ale kidat na primátora,mestských poslancov to vie každý. Tak keď ste všetci taký múdri skúste si Vy zasadnúť do primátorského kresla,či poslaneckého a riešte to,konajte. Ak si myslíte že to bude také ľahké,jednoduché. V dnešnej dobe nie je nič ľahké. Chápem že všetci občania máme toho plné zuby,obchádzky,zácpi,nehody,most dialničný ponad Váhovce sa robí,Gáň -Sereď sa cesta frézuje,náš most stále nič. Ale pevne verím, dúfam že u SSC sa pohnú ľady a niečo sa koňečne začne diať. Aj keď to je boj na dlhé trate…

  2. . Miestne komunikácie nie sme povinní si dať zničiť z dôvodu neschopných na SSC. Keď chcú obchádzky cez Sered nech spravia most!!!! Z čoho chce mesto opravovať cesty mesta ktoré nám ničia ?

  3. SCS čo robila viac ako 30 rokov? Všetky mosty po celom Slovensku padajú. Za tých 30 rokov okrem mosta v Hlohovci zrekonštruovali, koľko mostov opravili? Je to ich majetok, o ktorý sa mali starať a priebežne udržiavať. Tak isto cesty, tunely… Zaspali, ako tá šípková Ruženka a teraz sa to na nich sype zo všetkých strán. Robia nesystémovú prácu, lebo než opravia, alebo urobia 10 km cesty, zatiaľ sa 100 km zničí v rámci obchádzky. A môžeme začať znova.

  4. vyse polovica volicov v meste Sered volila clenov dnesnej koalicie! SMER-KSS (29,37%), Hlas-KSS (14,81%), SNS tupotu (6,43%) = 50,61%.
    Slovenska sprava ciest je rozpoctovou organizaciou zriadenou Ministerstvom dopravy – ministrom je mlady Raz, ktory vymenoval noveho generalneho riaditela SSC p. Polievku. To su vasi zastupcovia. Zda sa vsak, ze teraz sa vam otacaju chrbtom. Asi by sa mala aktivizovat ta vacsia polovica, ktora ich volila a domahat napravy u svojich zastupcov… Ale zase je dost mozne, ze ta vacsia polovica nema auto, alebo uz len sedi doma a preto im to nevadi..
    na ePVO som nasiel tuto otvorenu zakazku… https://evo.isepvo.sk//evoportal/sk-sk/Public/OrderSearch/Detail?id=420364#order-detail-tabs-detail
    je tam od 2019 a stale sa caka na predlozenie ponuk pre inzinzierske projektovanie 🙂 ale teda neviem posudit podla cisla mosta, ci sa jedna o ten zatvoreny zeleznicny most.

  5. dobry den p. Majko, iba sa so zaujmom pytam, ci sa ocakava, ze do diskusie budu prispievat rozni ludia len fakticky, pravdivo a vecne? ak sa niekomu zda clanok tendencny, ma si ho len precitat a nazor neprejavit? ak sa nedajboze objavi aj pod tymto clankom nejaky prispevok, v ktorom sa bude ‚ocividne‘ klamat, tak zas napisete dalsi clanok kde sa budete stazovat, ze ludia klamu?
    nie je jednoduchsie diskusiu neotvorit?

  6. dobry den p. Majko, len sa so zaujmom pytam, ci sa da ocakavat, ze pod clankom s touto temou budu rozni citatelia prispievat len fakticky, pravdivo a vecne? ti, co maju pocit, ze clanok je tendencny si ho maju len precitat a potichu s nim nesuhlasit? nebolo by jednoduchsie diskusiu pod takymto clankom neotvorit? ak sa nedajboze objavi aj pod tymto clankom prispevok, v ktorom sa ‚ocividne‘ klame, napisete zasa dalsi clanok, kde sa budete stazovat, ci diskutujuci klamu? dakujem za vysvetlenie

  7. Pre netvora
    Prepocitaj si to na pocty zucastnenych volicov.
    Nie kazdy v tomto meste je bolsevicke dementne hovado.
    Aj ked su tu blbci, ktori za seba nechaju rozhodovat tieto hovada.

  8. ja to píšem stále, to sú stovky mostov po celom slovensku v zlom stave, stovky či možno tisíce kilometrov nevyhovujúcich ciest a železníc, rozpadnuté verejné budovy, chátrajúce pamiatky (viz. kaštiel)…..a my stále volíme dokola tých, ktorý stav tejto infraštruktúry nechali zájsť takto ďaleko…tie peniaze na rekonštrukcie, opravy a budovanie tu boli, ale nič sa nerobilo, sem tam nejaká zakázka pre kamarátov (viz Vahostav a ich následný odrb(reštrukturalizácia) na dodavateľov prác ) ale inak len bohatli oligarchovia a politici…dnes sa idú zatvárať ľudia ktorí toto vyšetrovali za zle založené spisy a podobné koniny a naopak znižujeme tresty za korupciu a ekonomickú trestnú činnosť + prepúštame ľudí ktorí mali dbať na to aby sa rozkrádačky vyšetrili a vyvodila zodpovednosť no roky nekonali alebo teda konali tak aby nič nebolo vyšetrené(viz. pán 61:0)…….neviem či si niekedy ľudia uvedomia to prepojenie medzi rozpadnutým štátom – nevyšetrovaním korupcie – znižovaním trestov za korupciu – a bohatnutím niektorých politikov a oligarchov….mnohí voliči sa z tejto situácie doslova tešia….

  9. PRE POSRANCOV ALE AJ PRE INŽINIERA KURBELA ! VERTE TOMU ŽE UŽ DOPREDU VÁS SEREDANIA ODPÍSALI A TEN ,, MOST ,, VÁS POCHOVÁ DO TOHO NAJHLBŠIEHO ZABUDNUTIA ! NAČO NA VAS NADÁVAŤ AJ TAK STE PARAZITI A NESCHOPNÉ A FALOŠNÉ RITE .

  10. Pre: Pišta 16. augusta 2024, 12:46
    A v čom je problém veď podľa čísiel je tu vačšina voličov zlodejov a mafiánov tak načo takým kokotom aj slúžiť vo verejnej funkcií. Nech idú plakať hranatému kokotovi čo vloguje donemoty o atentáte jak dement s PTSD 😀

  11. 16. augusta 2024, 12:46
    Ale ale, a že ti 12 rokov ničnerobenie predošlého vedenia nevadilo 😄 Most bol v kritickom stave už roky za Tomčániho. Ale, vtedy sa nekritizovalo 😉

  12. Toto nazivate most?? Veď to je mostík pre bicykle do psej matere.. Neschopnost vyjednať nejake premostenie aspon dočasne sa nenájde? máme to ist vybavovať my? ved k tomu treba postaviť hlavu mesta, poslancov, primátora. Na nás by len odvrkli ze si stale stazujeme.. Ale už sa to natahuje ozaj dlho, je to hlavný ťah na dialnicu, do vačších miest pri seredi, logistika trpí, záchranne zložky maju dlhe dojazdove časy a hlavne trpíme my občiania, ktorý toto ťahajú z vlastného vrecka, vybrali sa pokuty, 50 tisic ročne kde su tie penaze??? Máme v seredi firmy čo by to zvládli zbúrať a postaviť za 2 mesiace. Aj to som možno prehnal kedze to je malá stavba.. Máme ženistov, ktorí trenuju premostenia neviem kade tade a teraz nieje ziadna poziadavka na nich, nieje to ich chyba, je to chyba vedenia mesta, nakolko vo veci nekoná, resp možno koná, ale pri prvom odmietavom stanovisku sklopí ušká a zacupitá späť do kancelárie na urad a zase má SSC rok od nich pokoj. Už sa zobudte 👍

  13. Pan majko nejakú reportáž z parku ako sa bagruje a zrovnava zem v bývalých záhradkároch by nebola už sa to chystá na tenisové kurty alebo pozemky.dakujem

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Odporúčané články

Umenie pre školy: Škola v galérii

Galéria umelcov Spiša, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravila v I. polroku šk. roka 2024/2025 špeciálnu programovú ponuku pre...

Neuveriteľný hazard kamionistu na D1-tke. Nafúkal až 2,38 promile

KR PZ Trnava |MM|  Trnavský vyšetrovateľ obvinil 51 ročného vodiča nákladného auta za jazdu v opitosti. Kamionista išiel po...

Bombové vyhrážky tentokrát v Dóme sv. Alžbety v Košiciach. Katedrálu už obsadili policajti

Dnes ráno sa opäť objavil výhražný email, tentokrát adresovaný cirkvi. Jeho obsah je podobný, ako tie, ktoré boli v...

Zákazníkovi už nechcel nalievať alkohol. Ten na neho zaútočil

KR PZ Trenčín |MM|  V pohostinstve v Hornej Súči agresívny muž napadol barmana. Ten mu odmietol už nalievať...

Policajné správy z Prešovského kraja

KR PZ Prešov |MM| Hádzal po nich dosky a vyhrážal sa, že ich zabije 46 ročný Popradčan  bol povereným...

Keď požil alkohol, mala z neho strach

KR PZ Trenčín |MM|  Dubnickí policajti obmedzili na osobnej slobode muža, ktorý sa opakovane vyhrážal svojej manželke smrťou. Agresívne...

Tretí deň dostali slovenské aj české školy výhražný e-mail

Prezídium PZ SR  |MM|   Dnes ráno opäť dostalo výhražný e-mail približne 270 slovenských škôl, podobne, ako vyše 500...

Cez deň zaútočili na staršieho muža v Piešťanoch

KR PZ Trnava |MM| Piešťanskí policajti vyšetrujú incident, po ktorom musel byť starší pán prevezený na ošetrenie do...

Dopravná nehoda motocyklistu v Martine

KR PZ Žilina |MM| Dnes v poobedných hodinách došlo na ceste I/65D pred križovatkou s ul. Záturčianskou v...

Finančná správa pripomína podnikateľom ich povinnosti

FS SR |MM| Aj napriek tomu, že Finančná správa chráni poctivých podnikateľov pred nepoctivými, ktorí si neplnia svoje...

Vyhlásený je 1. ročník ankety Dobrovoľní hasiči roka

MV SR |MM| V priestoroch ministerstva vnútra sa v utorok 3. septembra 2024 uskutočnilo slávnostné vyhlásenie prvého ročníka...

Polícia spúšťa preventívnu akciu „BUĎ ROZUMNÝ“ na boj proti alkoholu za volantom

Prezídium PZ SR |MM| Polícia v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Ministerstvom dopravy SR...