Ambulantní lekári pre dospelých a pre deti, a taktiež aj špecializované ambulancie, už môžu od 15.10.2024 objednávať najnovšie vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Rezort zdravotníctva má záujem, aby bolo očkovanie čo najdostupnejšie. Zaočkovať sa tak bude možné nielen vo veľkých mestách, ale aj v zdravotníckych zariadeniach v menších obciach.
Očkovanie v ambulanciách proti COVID-19 bude prebiehať rovnakým spôsobom ako v minulosti, pričom ambulancie budú môcť očkovať i nekapitovaných pacientov. Objednávanie vakcín a ich distribúcia je zabezpečená v spolupráci s lekárňami.

Ambulancie a očkovanie proti COVID-19

  • Prihlasovanie ambulancií na zapojenie do očkovania je stále možné, v prípade, ak má ambulancia o očkovanie záujem môže ho prejaviť zaslaním e-mailu na adresu: ockovanie.ambulant@health.gov.sk
  • Očkovať bude môcť všeobecný lekár pre dospelých, všeobecný lekár pre deti a dorast, ako i špecializovaná ambulancia. Všetky typy ambulancií však pre očkovanie vakcínou Comirnaty JN.1 potrebujú mať uzatvorený zmluvný vzťah (Zmluva o spolupráci) na túto vakcínu s Ministerstvom zdravotníctva.
  • Aktuálne je do procesu očkovania vakcínou Comirnaty JN.1 v ambulanciách zapojených 88 ambulancií, pričom postupne sa pridávajú ďalšie.
  • Manažment objednávania pacientov bude, tak ako v minulosti, plne v kompetencii jednotlivých ambulancií, pričom ministerstvo nebude vstupovať do priebehu objednávania pacientov a ich vzájomnej komunikácie.
  • V prípade ak máte záujem o očkovanie v ambulancii,  obráťte sa na svojho ošetrujúceho lekára.